Trainerspagina

Beste trainers van BH&BC Breda,

Om een aantal handvatten aan te reiken voor het trainen, zullen we op deze pagina regelmatig artikelen en/of filmpjes plaatsen die ondersteunend kunnen zijn.

Wij roepen alle trainers ook op om als je dergelijke nuttige informatie tegenkomt, de link even naar ons te mailen ([email protected]), zodat we het beschikbaar kunnen stellen aan al jullie collega-trainers. Ook zelf geschreven stukjes over trainers-onderwerpen waarvan jullie denken dat ze nuttig zijn voor anderen, zijn van harte welkom!


Oefeningen van de KNHB

Op de website van de KNHB vind je een aantal documenten die van pas kunnen komen bij het voorbereiden van je trainingen. We hebben er hier een aantal overgenomen:Voor meer informatie kun je ook zelf even een kijkje nemen op de website van de KNHB. 

Als je hulp nodig hebt bij het voorbereiden of geven van je trainingen, neem dan even contact op met één van de HOTs. Zij hebben heel veel oefeningen en tips. 


Nieuwe trainingsmethode

BH&BC Breda is overgestapt op een nieuwe trainingsmethode: Dutch Fieldhockey System. De boekjes van deze trainingsmethode worden door de HOTs in bruikleen gegeven aan de trainers. Om de boekjes in te zien kun je klikken op de onderstaande links:

DFS - F


Filmpjes basistechnieken

Aflevering 1: De slag
Aflevering 2: De flats
Aflevering 3: De schuifslag
Aflevering 4: De push
Aflevering 5: Drijven met de forehand
Aflevering 6: De Indian dribble
Aflevering 7: De Forehand Reverse
Aflevering 8: De lift met de forehand
Aflevering 9: De dubbelhandige tackle met de forehand
Aflevering 10: De enkelhandige blocktackle met de forehand
Aflevering 11: De shave met de forehand
Aflevering 12: De shave met de backhand