Breda_actiebeeld_H1_17-18.jpg Breda_actiebeeld_D1_17-18.jpg Breda_sticks.jpg Breda_plezier_jeugd.jpg Breda_keeper.jpg Breda_sfeerbeeld_D1_17-18.jpg Breda_Onze Club_Tom.jpg Breda_Familietoernooi_17.jpg Breda heren 1_17-18.jpg Breda_sgrappigbeeld_H1_17-18.jpg Breda_plezier_TD.jpg Breda_FJeugd.jpg Breda_sfeerbeeld_H1_17-18.jpg Breda dames 1_17-18.jpg Breda_plezier_familie.jpg
Junioren
Senioren
Teamsponsoring

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat er leden/ouders zijn die het leuk en nuttig vinden hun kinderen en de teams waarin zij spelen, of waarin de ouders/leden zelf spelen, te ondersteunen door het ter beschikking stellen van een wedstrijdtenue, een trui, een trainingspak, stick-tas, etc. Het ziet er mooi uit en geeft een goede, leuke en professionele uitstraling.

Om wildgroei binnen de vereniging te voorkomen, zijn er enkele regels vastgesteld met betrekking tot teamsponsoring. Deze regels worden vanaf de start van het seizoen 2015/2016 gehanteerd.

BH&BC Breda reglement teamsponsoring

• Sponsoring houdt in: het ter beschikking stellen van met commerciële opdruk voorziene attributen. Onder attributen wordt verstaan: alle soorten kleding, schoenen, sporttassen en wat dies meer zij.

• Sponsoring van een team is alleen toegestaan indien daar vooraf toestemming voor is gekregen van de voorzitter van de sponsorcommissie. Hierbij zal de voorzitter van de sponsorcommissie ook de belangen van reeds aanwezige sponsoren laten meewegen.

• Ieder lid zal in het door het bestuur officieel goedgekeurde tenue (shirt, broek, rok, kousen) zijn of haar competitiewedstrijden (uit/thuis) spelen.

• Teamsponsoring middels het wedstrijdtenue en overige attributen is niet mogelijk voor top-senioren (H1, H2, D1, D2) en de 1-lijn jeugdselectieteams (A1, B1, C1, D1), aangezien bij deze teams reeds verplichtingen met sponsoren zijn aangegaan. Indien er een uitdrukkelijke wens bestaat om toch bij deze teams middels commerciële opdruk op het wedstrijdtenue en/of overige attributen uw logo te uiten, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de sponsorcommissie. In overleg met de reeds aanwezige sponsoren kan er dan naar een compromis sponsorvariant worden gezocht.

• Sponsoring van het wedstrijdtenue is voorbehouden aan de sponsoren van BH&BC Breda (Vriend, Ambassadeur of Hoofdsponsor). De teamsponsoring van overige attributen is slechts toegestaan als er een sponsorcontract met de vereniging wordt afgesloten voor een bedrag van €250,- per seizoen (naast de aanschaf/bedrukking van het gesponsorde artikel), tenzij de potentiële sponsor reeds een sponsorcontract met BH&BC Breda heeft als Vriend, Ambassadeur of Hoofdsponsor. Voor 6-tallen en 8- tallen bedraagt deze bijdrage respectievelijk €50,- en €100,.

• Bij eventuele sponsoring van het wedstrijdtenue dient het tenue het officiële tenue van BH&BC Breda te zijn. Bij de bedrukking moeten de regels van de KNHB in acht worden genomen.* Daarnaast dient de bedrukking zodanig aangebracht te worden dat het kleding logo ten alle tijde duidelijk zichtbaar blijft.

• Bij de aankoop van teamkleding of andere attributen gelden TK en Hockey Republic,gezien hun (sponsor)relatie met BH&BC Breda, als preferred supplier.

• Sponsor-gerelateerde zaken waarin dit reglement niet voorziet dienen ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de sponsorcommissie.

* De reclame-uitingen, zoals omschreven in de Artikel 7 van het KNHB Bondsreglement:

7.7. Regeling 'reclame op wedstrijdtenue'

Het toegestane aantal reclame-uitingen voor spelers/speelsters is ten hoogste zeven en mogen op de volgende kledingstukken als volgt worden aangebracht:

- Voorzijde shirt/blouse - één uiting niet groter dan 350 cm2;

- Achterzijde shirt/blouse - één uiting niet groter dan 200 cm2;

- Mouw van shirt/blouse - één uiting niet groter dan 80 cm2 op elke mouw;

- Voorzijde van de broek/rok - één uiting niet groter zijn dan 80 cm2 op voorzijde (linkerzijde van de broek/rok);

- Achterzijde broek/rok onder de tailleband - één uiting niet groter dan 100 cm2;

- Voorzijde shirt/blouse op de kraag - een uiting aan een kant niet groter dan 40 cm2.

Bovenstaande regels gelden voor alle teams en derhalve niet meer alleen voor de standaardteams. Nadrukkelijk wordt gesteld dat er slechts reclame mag worden aangebracht op wedstrijdtenues en derhalve niet rechtstreeksop het lichaam.


Aanwijzingen ten aanzien van het dragen van gesponsorde kleding door top-senioren en 1-lijn teams.

De volgende teams vallen onder dit beleid:

• Senioren: H1, H2, D1, D2

• Jeugd: Jongens & Meisjes A1, B1, C1, D1

Met betrekking tot het dragen van kleding geldt het volgende om de afspraken met reeds aanwezige sponsoren te respecteren en een professionele uitstraling te borgen:

• Alle spelers moeten in trainingspak naar de wedstrijd komen met daaronder de wedstrijdkleding.

• Alle spelers gaan in trainingspak het veld op.

• De managers dragen zorg voor het compleet verzamelen van de gesponsorde kleding aan het einde van het seizoen.

• Eventuele kapotte kleding moet vervangen of hersteld worden door de drager van de kleding, zodat het compleet is voor het volgende seizoen.

• Bij verlies van kleding zullen de kosten bij de drager van de kleding in rekening worden gebracht.

Meer informatie

Voor meer informatie omtrent (team)sponsoring kan men terecht bij één van de leden van de sponsorcommissie.