Toernooien


Bij hockey hoort naast trainen en spelen natuurlijk ook een toernooi op zijn tijd! BH&BC Breda organiseert ieder jaar 3 toernooien op onze eigen mooie accommodatie. Sinds de eeuwwisseling wordt jaarlijks tijdens het Pinksterweekeinde het Bredaasch Hockeyfestival (BHF) georganiseerd op onze club, voor studenten en oud-studenten van 18-35 jaar. In 2016 werd een oude traditie nieuw leven ingeblazen en kreeg het vroegere Sinaasappeltoernooi een nieuwe start als het Stick en Stok toernooi. Dit toernooi wordt jaarlijks georganiseerd tijdens het Paasweekeinde. Daarnaast wordt er natuurlijk ieder jaar het Familiehockeytoernooi georganiseerd, waar al onze leden samen met hockeyende of niet-hockeyende kinderen, buren of collega's aan kunnen deelnemen. De organisatie van het Familiehockeytoernooi is traditiegetrouw de taak van de winnaars van de voorgaande editie. Het Familiehockeytoernooi vindt plaats rond de zomervakantie.

Bredaasch Hockeyfestival

Het Bredaasch Hockeyfestival (BHF) zorgt jaarlijks tijdens het Pinksterweekeinde voor een lekker weekendje hockey, goed entertainment, verzorging van de innerlijke mens en een geweldig mooi feestje!

Wij verwelkomen ieder jaar, op BH&BC Breda, vele studenten- en oud-studententeams vanuit hockey- en studentenverenigingen uit heel Nederland en omstreken. Qua leeftijd lopen de toernooigangers uiteen van 18 t/m 35 jaar. Het BHF trekt een breed publiek dat één gezamenlijk doel heeft: hockeyen en feesten! De afgelopen jaren hebben we naast vele Nederlandse enthousiastelingen ook Engelse en Franse teams op ons toernooi mogen verwelkomen, hopelijk ontvangen we jou en je team het komende jaar!

Drie dagen lang staat het Bredaasch Hockeyfestival garant voor een Bourgondisch avontuur: goede optredens, hoogwaardige maaltijden, leuke tegenstanders en veel gezelligheid. Ook de 16e editie van het Hockeyfestival belooft weer heel bijzonder te worden en ook in deze editie is er voor iedere festivalganger wat wils. Ondanks de term "festival”, draait het toernooi ook echt wel om hockey! Wie wil zich nou niet bekronen als winnaar van het Bredaasch Hockeyfestival én een spectaculaire prijs mee naar huis nemen!?) Uiteraard kun je na een lekkere pot hockey wel weer op ons dansplein genieten van een drankje en een dansje!

Heren, dames en mixed teams uit de diverse klassen zijn van harte welkom. Op de vrijdag avond starten we natuurlijk met een spetterend openingsfeest. De zaterdag en zondag (overdag) staan in het teken van een lekker potje hockey waarbij je tussen de bedrijven door wordt verrast met culinaire hoogstandjes en live entertainment. Het "Groot Bredaasch Hockey Feest” op zaterdag mag je niet missen, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

Houd de website in de gaten voor de data en inschrijvingsmogelijkheden.

Stick en Stoktoernooi

In 2016 werd een oude traditie nieuw leven ingeblazen en kreeg het vroegere Sinaasappeltoernooi een nieuwe start als het Stick en Stok toernooi. Dit toernooi wordt jaarlijks georganiseerd tijdens het Paasweekeinde.


Meer informatie volgt.
Familiehockeytoernooi

Tijdens het jaarlijkse Familiehockeytoernooi georganiseerd kunnen al onze onze leden samen met hockeyende of niet-hockeyende kinderen, buren of collega's deelnemen als gelegenheidsteam. Er kunnen natuurlijk punten verdiend worden met hockeyen, maar ook met andere (niet-hockeygerelateerde) activiteiten of de origneelste outfit. In de loop der jaren hebben we al heel veel bijzondere thema's voorbij zien komen, geinspireerd door de Olympische Spelen, het Eurovisie Songfestival of fijne vakantielanden. De organisatie van het Familiehockeytoernooi is traditiegetrouw de taak van de winnaars van de voorgaande editie. Het Familiehockeytoernooi vindt ieder jaar plaats rond de zomervakantie. Of dit vòòr of na de vakantie is, is afhankelijk van de vakantieperiode voor Zuid-Nederland en de start van de competitie.

Andere toernooien

In de handige BH&BC Breda smartphone-app vind je een overzicht van alle geregistreerde toernooien. Je kunt zoeken op leeftijdscategorie en doelgroep en vervolgens op datum en afstand vanaf Breda. Teams die aan een toernooi mee willen doen dienen zelf een toernooi te vinden en zich in te schrijven. Per jaar kan per team (een gedeelte van) het inschrijfgeld vergoed worden door de club. Voor meer details, neem even contact op met je lijncoördinator.

Vriendschappelijke drieluiken

Regelmatig worden er voor zowel jeugdteams als seniorenteams kleine toernooitjes/drieluiken georganiseerd. Dit gebeurt in principe door de coaches/ teammanagers van het team. Om tegenstanders te vinden kun je zoeken op websites van andere clubs of gebruik maken van de  BH&BC Breda app. Daarnaast is het natuurlijk een goed idee om af en toe eens contactgegevens van tegenstanders te vragen na een leuke wedstrijd. Om andere Breda-teams te benaderen kun je gebruik maken van de informatie op de website.