Home_interland_publiek2.jpg Breda_Home_sportkamp.jpg Home_interland_paraschut.jpg home15.png Breda_Home_bierfest.jpg Breda_Home_corner.jpg home06.png home21.png Breda_Home_bal.jpg home22.png Breda_Home_kids.jpg Breda_Home_actie.jpg Breda_Home_Van Dijck.jpg Home20_v2.png Home_interland_lineup.jpg Home_interland_ellenhoog.jpg Home_interland_training.jpg Breda_Home_portret.jpg Breda_Home_lol.jpg Breda_Home_clinic_dames1.jpg Breda_Home_bandywedstrijd_v2.jpg Breda_Home_oudheren1.jpg
Junioren
Senioren
Studenten

Studentenvereniging Phileas Fogg is een gemengde, traditionele Nederlandse studentenvereniging in Breda en is opgericht op 26 september 1966 en daarmee ook de oudste studentenvereniging van Breda. Onze vereniging staat open voor heel studerend Breda en is dus niet direct verbonden aan een studierichting of Hogeschool. De verenigingsnaam is afgeleid van de hoofdpersoon uit het boek "De reis om de wereld in tachtig dagen” van de Franse schrijver Jules Verne. 

Sv. Phileas Fogg is een ondernemende en actieve vereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert waaronder een introductieweekend, een kerstgala, de greppeltocht, de "Phileas Cup”, een almanak en natuurlijk de vele borrels en feesten. De vereniging wordt draaiende gehouden door het bestuur en de verschillende commissies. In die commissies kan je veel leren en zelfs studiepunten halen voor je studie.  

De leden van de vereniging zijn verenigd in disputen en jaarclubs. Phileas Fogg kent tien disputen, vier damesdisputen en zes herendisputen. Ieder dispuut organiseert jaarlijks activiteiten, borrels en feesten. Hierdoor is er elke week wel iets te beleven. 

Sinds 2011 is Sv. Phileas Fogg een samenwerking aangegaan met HC Breda met als doel om meer studenten te laten hockeyen. Naast de vele leden van Sv. Phileas Fogg die al hockeyen bij HC Breda zijn er voor het seizoen 2011-2012 maar liefst 2 nieuwe Phileas Fogg-teams bijgekomen. Voor de komende jaren wil Sv. Phileas Fogg de huidige teams versterken en waar mogelijk nieuwe teams oprichten. Daar wij ieder jaar nieuwe aanwas hebben, kunnen wij ook voor BH&BC Breda veel nieuwe aanwas verzorgen. 

Geinteresseerd in Phileas Fogg  en studentenhockey of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar Phileas Fogg! Email:[email protected]