Coachpagina


Om een aantal handvatten aan te reiken voor het coachen, zullen we op deze pagina regelmatig artikelen en/of filmpjes plaatsen die ondersteunend kunnen zijn.

Wij roepen alle coaches ook op om als je dergelijke nuttige informatie tegenkomt, de link even naar ons te mailen ([email protected]), zodat we het beschikbaar kunnen stellen aan al jullie collega-coaches. Ook zelf geschreven stukjes over coach-onderwerpen waarvan jullie denken dat ze nuttig zijn voor anderen, zijn van harte welkom!


Handboek voor coaches en managers seizoen 2018- 2019

Het handboek voor coaches en managers is te downloaden via deze link. Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt als coach of manager van een (jongste) jeugd- of seniorenteam van BH&BC Breda.


Aandachtspunten voor spel- en teambegeleiders van de Jongste Jeugd

Het gaat er bij de jongste jeugd vooral om dat kinderen leren wat de spelregels zijn en op een positieve manier uitleg krijgen in spelsituaties. Ouders van jonge jeugdleden zijn bij uitstek geschikt dit op een goede, sportieve wijze te doen. De KNHB heeft voor de spel- en teambegeleiders van de Jongste Jeugd een speciale pagina met allerhande informatie, zoals de spelregels en een duidelijke beschrijving wat de rol is van een spelbegeleider en die van de teambegeleider is. Deze rolverdeling wordt ook duidelijk weergegeven in een film die door de KNHB online is geplaatst.

Klik hier voor de informatie op de KNHB website

Klik hier voor de film over de rolverdeling spelbegeleider vs teambegeleider.


Hulpmiddelen bij het coachen

De KNHB biedt hulp voor alle coaches en teambegeleiders. Deze hulpmiddelen en interessante aanverwante artikelen zijn terug te vinden op deze website van de KNHB.  


Speeldagenkalenders

De speeldagenkalender voor zowel de landelijke als districtscompetities Zuid-Nederland (ZN) van senioren, jeugd en jongste jeugd is te vinden op de website van de KNHB.


Spelregels

De spelregels voor de veldcompetitie en de zaalcompetitie, voor zowel elftallen als jongste jeugd, zijn eveneens te raadplegen op en te downloaden van dewebsite van de KNHB. 

Op deze pagina vind je ook een overzicht van de verschillende signalen die gebruikt worden door scheidsrechters en handige filmpjes van verschillende spelsituaties.

Wil je de spelregels op je telefoon raadplegen? Gebruik dan de app van hockey.nl. In die app vind je onder de knop "Meer" ook de spelreglementen.


Handleidingen Digitaal Wedstrijdformulier (DWF)

De handleidingen voor het invullen van het digitaal wedstrijdformulier (DWF) zijn terug te vinden op de website van de KNHB. LET OP: Met de komst van de nieuwe Bond applicatie "HockeyWeerelt” zijn er aparte instructies voor teambegeleiders en scheidsrechters.