Spelregel avonden zaalhockey

21-11 Nieuws

De herfstcompetitie nadert zijn einde en vanaf maandag 26 november starten de trainingen in de zaal. Zowel het trainings- als wedstrijdschema is terug te vinden op de website en in de app.

 

Spelregelavonden

"In het blok spelen”, "insluiten” en "de bal klemmen”……! Wat betekent het ook al weer……?

Tijdens de Spelregelavonden Zaalhockey komen al deze termen, en nog meer, uitgebreid aan bod. Interessant voor de wat meer ervaren scheidsrechters, maar juist ook voor de beginnende scheids, de coach en zelfs voor ouders die graag meer inhoudelijk naar een wedstrijd willen kijken. Iedereen is van harte welkom op

  • woensdag 21 november om 19.00 uur (jongste jeugd) en/of
  • maandag 26 november om 19.30 uur (11-tallen).

 

Spelregelwijziging

De spelregelcommissie van de KNHB heeft bekend gemaakt dat dit zaalseizoen twee spelregelwijzigingen worden doorgevoerd:

 

  1. Geen bankwissel meer

Tot en met afgelopen seizoen wisselden de teams in de rust van bank. Vanaf komend seizoen blijven de teams in de rust aan de bankzijde waar ze ook de wedstrijd zijn gestart. De teams wisselen wel nog steeds van speelhelft en de scheidsrechters blijven staan.

  1. Vrije- of uit push na strafcornersituatie

Net als op het veld mag vanaf komend seizoen een speler, die nog beschermende kleding draagt naar aanleiding van het verdedigen van een strafcorner, toch een vrije push of uit push nemen direct na de strafcornersituatie. Het spel mag dan echter niet worden hervat met een self pass. Indien een speler met beschermende kleding aan dit toch doet dan krijgt deze een vrije push tegen als dit buiten de cirkel gebeurde en een strafcorner wanneer dit binnen de cirkel was.

 

Meer informatie over de spelregels van zaalhockey, shoot-outs en de bondsbriefings is terug te vinden op de website van de KNHB.   https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/alles-over-de-spelregels#spelreglement-zaalhockey

 
21-11-2024 Arbitrage

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?