JEROEN KAPPERS 'IN HET ZONNETJE'

28-3 Nieuws

Jeroen Kappers is letterlijk en figuurlijk vliegende kiep bij Breda. Hij vliegt de wereld over als purser bij KLM en keept de sterren van de hemel bij Heren 30-2 (in de hoofdklasse). Verder houdt hij in zijn eentje alle ballen van het wedstrijdsecretariaat van de senioren in de lucht.

Hij plant de wedstrijden, regelt de scheidsen, gaat achter de wedstrijdformulieren aan en overlegt continue met aanvoerders en andere wedstrijdsecretarissen. Elke zondag is het weer een hele puzzel om alles in elkaar te passen, maar Jeroen verstaat de kunst van het eerlijk verdelen van de velden en de speeltijden. Soms vanaf grote vlieghoogte en soms vanuit verre uithoeken van de wereld. En dit al meer dan 17 jaar lang. Dan ben je niet alleen vliegende kiep, maar ook een beetje een held. 

Jeroen begint met hockey bij BH&BC Breda als hij studeert aan de NHTV en vrienden hem introduceren bij ONZE club. Het veldspel ligt hem niet zo, maar keepen doet hij (voetbalkeeper in zijn jeugd) des te beter. Zo transformeert hij van voetbalkeeper tot hockeykeeper. Hij keept bij verschillende teams van H9 tot H3 en blijft ONZE club altijd trouw. Zelfs als hij (alweer 11 jaar geleden) naar Blaricum verhuist. Sindsdien pendelt hij op zondagen heen en weer. Hij heeft nu eenmaal zijn hart verpand aan ONZE club, aan Breda en aan zijn vrienden hier. En zo kan het zijn dat hij binnenkort terugverhuist van Blaricum naar Breda. Voor sommigen misschien de omgekeerde wereld. Maar voor Jeroen heel vanzelfsprekend. De vliegende kiep van Breda is dan weer thuis. 

Kortom, Jeroen is een dijk van een vrijwilliger. We zijn hem ontzettend dankbaar voor de vele uren die hij in ONZE club steekt en vinden dat hij een bloemetje, aangeboden namens het bestuur, dubbel en dwars verdient.

Hartelijk dank Jeroen, voor jouw inzet voor ONZE club!


 
28-3-2024 Vrijwilligers