LONDON Trip Breda JC2 en JB2

4-7 Nieuws

LONDON Trip Breda JC2 en JB2

Het is bijna zomer. Terwijl we al vooruitblikken op het volgende seizoen, hier nog een terugblik op een heel mooi weekend in Londen met JC2 en JB2. Wellicht een idee voor jouw team komend jaar, om met elkaar op pad te gaan en elkaar ook op een andere manier te leren kennen.

Op de vrijdag voor de meivakantie kregen de jongens van JC2 en JB2 vrij van school om drie dagen met elkaar te hockeyen in Londen en de omgeving daar mee te maken. GeĂŻnspireerd door wedstrijden tegen Engelse teams op onze club heeft een aantal ouders er de schouders onder gezet. 

Met 30 jongens en begeleiding vertrokken we in onze oranje hoodies met het vliegtuig naar Londen alwaar we in het mooie Notting Hill een hostel hadden afgehuurd. De eerste dag stond vooral in het teken van de stad leren kennen met een hop on hop off bus en wandelingen in de omgeving. Zaterdag was match day tegen landelijke topclub Wimbledon waar we tegen hun vergelijkbare teams speelden. JC2 verloor helaas na een mooie wedstrijd en JB2 speelde hun beste wedstrijd van het seizoen en wonnen met 0-1.

Afbeelding met gras, buiten, persoon, lucht Automatisch gegenereerde beschrijving

Na de sportieve prestaties zijn onze teams ontvangen op het statige clubhuis tegenover Wimbledon tennis, omgeven door cricketvelden en golfcourses. Erg gezellig! De teams hebben samen gegeten, waarbij de door Breda gemaakte pubquiz zorgde voor de nodige hilariteit. Een topdag en avond. Daarna relaxed weer terug met de metro naar onze hostel. 

Zondagochtend vroeg speelden we in een lokaal park twee wedstrijden tegen Hampstead & Westminster. Mooi geregeld, een hockeyveld, atletiekbaan, restaurantje erbij, wat fitnesstoestellen… en dat alles midden in een prachtig park met prachtig voorjaarsweer. En beide wedstrijden overtuigend gewonnen. Maar aan alles komt een eind. Na deze wedstrijd zijn we weer langzaam richting vliegveld gereisd met de metro, om na een fijne vlucht zondagavond weer thuis aan te komen.

Het was een mooie ervaring voor iedereen. De jongens hebben elkaar beter leren kennen. Verder heeft twee dagen intensief hockeyen hun spel verbeterd, maar het was vooral leuk. Vanuit beide clubs kregen we veel complimenten over het spel van onze jongens, maar vooral over hun gedrag op het veld en daarna. De jongens hebben onze club goed vertegenwoordigd en de verwachting is dat Wimbledon deze kant op zal komen. 

Wanneer je als team een dergelijke trip overweegt en je meer wilt weten dan kan je Stefan Smit hierover benaderen ([email protected]). 

 
4-7-2023 Jeugd