Breda continueert in seizoen 22/23 samenwerking met Karel Alferink bij D1 en zet bij H1 eigen talent Sven Coenen aan het roer.

7-3 Nieuws

Het bestuur is verheugd om te kunnen mededelen dat Karel Alferink in seizoen 2022-2023 aan het roer blijft staan bij ONZE Dames 1. Hiermee wordt de succesvolle aanpak van Karel gewaarborgd. Hij is met Dames 1 op weg naar de promotieklasse; een traject wat hij al lange tijd leidt en waar hij ook de jeugd van Breda succesvol in meeneemt. Het bestuur heeft het volste vertrouwen in Karel en zijn team voor de nabije toekomst en in het waarmaken van de ambitie om in seizoen 22/23 in de promotieklasse te spelen.

Bij Heren 1 wordt volgend seizoen Sven Coenen aangesteld als hoofdcoach. In goed overleg met de huidige staf waar Sven al deel van uitmaakt, is besloten om per direct de rollen van Eric van der Pol en Sven Coenen om te wisselen. Sven is dus vanaf heden eindverantwoordelijk en Eric zal fungeren als assistent en zijn goede werk voor de jeugd van Breda voortzetten, oa als trainer/coach van JB1. Daar zijn we uiteraard heel blij mee. De huidige ambitie van HC Breda betreffende Heren 1 is behoud in de overgangsklasse; het team werd de eerste helft van het seizoen geplaagd door blessures en andere uitval, maar gaat met vertrouwen de tweede seizoenshelft in onder leiding van Sven Coenen en zijn staf.

Bestuur BH & BC Breda
 
7-3-2022 Algemeen