QUIRINE HOEN 'IN HET ZONNETJE'

6-12 Nieuws

Quirine Hoen is een ‘bezige bij’ bij Breda. Vorige week verruilden veel jeugdteams het veld voor de zaal, maar Quirine is nog altijd buiten bezig. Samen met collega Mathijs Overbosch van de zaalhockeycommissie organiseert ze, net als vorig jaar, de midwintercompetitie: een veldcompetitie voor jeugdteams van Push, Zwart-Wit en Breda die niet de zaal in gaan maar zo toch fijn een balletje blijven slaan.

 

Buiten dat heeft ze er als vrijwilliger bij ONZE club overigens al flink wat vlieguren opzitten. 

Na haar hockeyjeugd in Amsterdam en na omzwervingen via hockeyclubs in Oxford en Groningen belandde Quirine in Breda, bij ONZE club. Hier pionierde ze zelf nog op gras en begon ze haar carrière als vrijwilliger toen haar oudste (van vier kinderen) in 2006 begon bij de hockeyschool en Quirine met de overige drie koters in haar kielzog training gaf aan de 3-tallen. 

Daarna volgden nog de Jongste Jeugd Commissie (5 jaar) en de Breedtehockey Junioren Commissie (2 jaar). Maar haar grootste prestatie is toch wel het jaarlijkse Scholenhockeytoernooi. Maar liefst 11 jaar organiseerde ze dit hockeyfestijn voor Bredase basisscholen. Vorig jaar was haar laatste editie. Met een inmiddels bijna volwassen jongste zoon, vond ze het wel eens tijd om haar bezigheden voor de basisschooljeugd over te dragen. Maar gelukkig kan ze haar eindeloze energie nog kwijt bij de zaalhockeycommissie; een bezige bij als zij blijft tenslotte altijd bezig… 

 

Kortom, Quirine is een dijk van een vrijwilliger. We zijn ontzettend dankbaar voor de vele uren die zij in ONZE club steekt en vinden dat zij een bloemetje, aangeboden namens het bestuur, dubbel en dwars verdient. 
6-12-2024 Vrijwilligers