In Memoriam - Vic van Dijk

11-2 Nieuws

Ons heeft het verdrietige bericht bereikt dat ons Erelid, oud-voorzitter Vic van Dijk afgelopen dinsdag op 87 jarige leeftijd is overleden. 

Vic was een zeer actief lid van onze club. Hoewel hij sinds zijn lidmaatschap van HC Breda amper een stick meer heeft aangeraakt, heeft hij veel voor onze club betekend. Gedurende twaalf jaar was hij actief als achtereenvolgens redacteur van het clubblad, voorzitter van de vereniging en manager van H1. Tijdens zijn voorzitterschap werd na jaren voorbereiding het eerste kunstgrasveld aangelegd en in gebruik genomen. Hij was een markante voorzitter die veel op de club te vinden was. Ook zijn jaren als manager van H1 zullen niet snel vergeten worden. Vele van onze leden zullen zich zijn uitspraak ‘Per pedes, Gezien’ herinneren en menig lid van H1 ging voor de door hem ingestelde beloning van een kratje bier voor een liggende tip-in. Aan de zijde van Harrie Leenaerts was hij manager tijdens de bijzondere hoofdklasse jaren van Breda in ‘86 en ‘87. 

Ook na zijn actieve carrière bij onze club bleef hij een trouwe supporter. Hij stond tot op hoge leeftijd samen met zijn maat Tom van Dijck langs de lijn, waar zij op hun geheel eigen wijze de wedstrijden van commentaar voorzagen, Statler en Waldorf waren er niets bij.  

Zijn gezondheid liet het niet meer toe om vaak op de club te zijn. Gelukkig staat zijn aanwezigheid op de reünistendag op ons netvlies; omringd door ‘zijn’ H1, genietend van de ongein op het zonovergoten terras van onze club.  

Met zijn blauwe hart, gevoel voor humor en grenzeloze betrokkenheid heeft hij de status Erelid meer dan verdiend, en zullen wij hem blijvend herinneren.  

Wij zijn dankbaar voor wat Vic van Dijk voor onze club betekend heeft en we wensen familieleden en vrienden namens al onze leden veel sterkte toe. 


Het Bestuur van BH&BC Breda
Charlotte, Bas, Koert, Tijs, Noud, Barbara en Nienke 
 
11-2-2023 In memoriam