Screening van jeugdbegeleiders

4-11 Nieuws
ONZE club vindt een regelmatige en goede screening van jeugdbegeleiders (trainers, coaches en managers) zeer belangrijk voor de veiligheid van onze leden. Onderdeel daarvan is de aanvraag van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), wat een bewijs is van goed gedrag in het verleden. 

In de komende weken kan je als vrijwilliger van ONZE club weer een mail verwachten met het verzoek om mee te werken met de aanvraag van jouw VOG. 

Het proces is eenvoudig. Als club verzorgen wij de aanvraag en krijg je een bevestigingsmail van JUSTIS die je moet afronden/goedkeuren. De VOG wordt meestal binnen 2 tot 4 weken aan jou toegestuurd. Als uit onderzoek van Justis blijkt dat je in aanraking bent geweest met Justitie, gaat Justis na of dit relevant is voor het doel waarvoor de verklaring is aangevraagd. In dat geval duurt het vaak langer dan 2 tot 4 weken voordat je bericht krijgt. Zodra je de VOG in ontvangst hebt, is het belangrijk dat je een digitale versie aan de club overhandigt via het mailadres ledenad[email protected]. Het origineel hou je zelf. Er zijn geen kosten verbonden aan de aanvraag van de VOG, niet voor vrijwilligers en ook niet voor de club.

We hopen op jullie spoedige medewerking!

Meer informatie mbt het VOG beleid vind je achter de inlog van onze website www.hcbreda.nl/Inloggen/Club/Beleid en Uitwerking. 

Het Bestuur
BH&BC Breda

 
4-11-2023 Algemeen