Update na persconferentie 8 maart

9-3 Nieuws

Beste leden,

 

De versoepelingen die vanaf 3 maart gelden worden vanaf dinsdag 16 maart iets aangepast voor senioren van 27 jaar en ouder, zoals aangekondigt tijdens de persconferentie van maandagavond 8 maart. Voor alle leden < 27 jaar zijn er geen veranderingen. Wel wordt de huidige lockdown, inclusief avondklok, in ieder geval verlengd tot en met 30 maart.

Verdere wijzigingen in het rood;

 

Jonge senioren t/m 26 jaar mogen zonder restricties op onze eigen club hockeyen. Dit betekent in groepsverband trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen tegen andere teams van Breda. Dit zijn dezelfde regels als die gelden voor junioren sinds de herfstvakantie 2020.

Het clubhuis blijft onveranderd dicht, en voor en na de training is het niet toegestaan op het clubterrein te verblijven.

 

De teamtrainingen en onderlinge oefenwedstrijden voor seniorenteams < 27 zijn sinds 3 maart aan het schema toegevoegd, gebruik makend van alle 7 dagen in de week i.v.m. de veldcapaciteit en avondklok.

 

Senioren van 27 jaar en ouder mogen tot 16 maart alleen in groepjes van maximaal twee en met anderhalve meter afstand trainen. Vanaf 16 maart mogen zij trainen in groepjes van maximaal vier personen. Zij mogen geen onderlinge wedstrijden of competitie spelen.

 

We zullen nu gaan inventariseren hoeveel spelers van 27 jaar en ouder vanaf 16 maart in viertallen willen gaan trainen en natuurlijk gaan we er alles aan doen om aan de wensen te voldoen, vanaf die datum. 

 

De communicatie wat betreft de seniorenteams en de organisatie als gevolg van deze aanpassing verloopt via de aanvoerders.

 

Voor onze junioren zijn er voor alsnog geen veranderingen aangekondigt. Zij blijven trainen en onderlinge oefenwedstrijden spelen. Het geldende trainingsschema is te vinden op de website of in de BH&BC app.

 

Korte update wat betreft de competitie;

Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat het spelen van competitiewedstrijden in elk geval tot eind maart niet tot de mogelijkheden behoort. 

De KNHB blijft er nog altijd naar streven de competitie te hervatten, zodra dit weer mogelijk wordt. Dit zal ongetwijfeld in een aangepaste vorm worden en de KNHB stelt zich hierbij flexibel op om in alle gevallen het aantal wedstrijden te maximaliseren tot aan de zomervakantie.

 

Op basis van de versoepelingen vanaf 16 maart heeft NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden het protocol verantwoord sporten aangepast.

 

Samen houden we ONZE club gezond!

 

Het Bestuur;

Charlotte, Ellen, Barbara, Bas, Willem, Noud, Koert en Esther


 
9-3-2021 Algemeen

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?