Update na persconferentie 12 januari

13-1 Nieuws

Update na persconferentie van dinsdag 12 januari


De persconferentie van dinsdag 12 januari bracht geen nieuwe maatregelen of versoepelingen. Dit betekent dat de trainingen voort kunnen worden gezet op de manier zoals reeds gecommuniceerd op 5 januari - gelukkig. Dit trainingsschema voor met name de jeugd en de mogelijkheid van trainen in tweetallen voor senioren blijft in stand tot en met dinsdag 9 februari en zeer waarschijnlijk tot de Carnavalsvakantie die aan het einde van die week begint. 


De hockeybond buigt zich nu over de gevolgen die dit heeft voor de mogelijke herstart van de competities en komt binnenkort met meer informatie, wat wij natuurlijk met jullie zullen delen.


Bovendien moeten we onze sproei installatie afsluiten om deze te beschermen tegen de vorst. Dit betekent dat de watervelden niet altijd beschikbaar zullen zijn. Volg daarom de aanwijzingen van jullie trainers.Beste leden,

 

Ten eerste wensen wij jullie allen veel geluk, gezondheid, sportiviteit en sterkte voor 2021. Wat betreft sportiviteit zullen we er alles aan doen om jullie hierbij een handje te helpen. 


Wij beginnen dit jaar in een lockdown welke op maandag 14 december werd aangekondigd en tot dinsdag 19 januari zal duren. Deze lockdown geeft ons gelukkig wel de vrijheid om op aangepaste wijze te kunnen trainen in de gezonde buitenlucht en na overleg als bestuur hebben we dan ook besloten om de (jeugd-)trainingen zo snel mogelijk weer te laten starten. 

 

(Jongste) Jeugd Trainingen

 

Trainingen zullen aanstaande maandag 11 januari weer van start gaan, en het winter trainingsschema volgen wat ook in weken 49,50 en 51 van 2020 van toepassing was. Dit schema is terug te vinden op de site; Trainingen WK 2 t/m ? en natuurlijk ook via de BH&BC app. De frequentie van de trainingen is 1 minder dan dat jullie gewend zijn. Had je altijd maar 1 training per week dan blijf je dit behouden, ook tijdens het alternatieve winterschema.

Het schema zal tot aan de Carnavalsvakantie (15 t/m 19 februari) van toepassing zijn, hoewel wij natuurlijk afhankelijk blijven van de berichtgeving van de overheid en KNHB tijdens deze periode. Het kan zijn dat na 12 januari - de eerstvolgende persconferentie - wij beslissen het trainingsschema weer op te schroeven en onderlinge oefenwedstrijden zullen organiseren. Daarover zullen we jullie natuurlijk bijtijds berichten.

 

Senioren

 

De mogelijkheden voor onze senioren zijn gering, maar natuurlijk zijn de velden ook voor hen beschikbaar.

Zoals voorheen gecommuniceerd mogen senioren ook het veld op maar dit mag alleen in groepjes van maximaal 2 personen en op anderhalve meter afstand. Bovendien moeten de groepjes ook onderling ruime afstand van elkaar houden zodat duidelijk te zien is dat het om verschillende groepjes gaat.
De groepjes mogen niet onderling van samenstelling wisselen, tijdens een training, om zo de kans op besmetting te minimaliseren. De groepjes mogen wel per training verschillen.

 

*** het gebruik van de velden tijdens deze winterperiode is afhankelijk van het weer. Bij vorst mogen de velden niet gebruikt worden. Het niet doorgaan van trainingen vanwege vorst zal worden gecommuniceerd met de betreffende teams en trainers.

 

Het clubhuis

 

Dit blijft gesloten, maar het gebruik van het toilet is toegestaan, alleen door spelers onder de 18 en hun trainers. De ingang naar de toiletten is via de hoofdingang.

 

Hervatting competitie 2020/2021

 

Terwijl de KNHB druk bezig is met het plannen van een spoedige hervatting van de competitie, hangt er veel af van het verloop van de Corona besmettingen. We hopen op meer duidelijkheid tijdens de persconferentie van 12 januari en de weken die volgen met hopelijk een positief vooruitzicht vanwege het vaccinatieprogramma.

 

Een beetje hoop; de overheid heeft besloten om teams uit de Hoofdklasse in ieder geval weer te laten trainen en ook competitie te laten spelen. Er wordt momenteel gekeken hoe dit zo snel mogelijk en veilig te werk kan gaan.

 

Het plan is nu om alle competities in februari te hervatten en deze maand te gebruiken om niet gespeelde wedstrijden in te halen, zodat in maart kan worden gestart met de 2de helft van de competitie, zoals gebruikelijk. Het streven blijft evenveel wedstrijden te spelen zoals in andere seizoenen (18 tot 22) en het kan zijn dat dit enige aanpassing vergt, bijvoorbeeld door wat langer door te gaan tot en met de 1ste week van juli. 

 

Indien de competitie pas eind februari/maart kan worden gestart, zal het aantal wedstrijden moeten worden teruggebracht.

 

Het lobbying van de Bond om senioren net als de jeugd te behandelen en zonder beperkingen op de eigen vereniging te laten trainen en spelen is nog steeds actueel en zal ook in dit jaar worden voortgezet.

 

Tenslotte verwijzen wij jullie graag weer naar het protocol verantwoord sporten voor actuele en diepgaande informatie.

 

Samen houden we ONZE club gezond!

 

Het Bestuur;

Charlotte, Ellen, Barbara, Bas, Willem, Noud, Koert en Esther
 
13-1-2021 Algemeen

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?