Corona maatregelen die gelden vanaf 18 november

18-11 Nieuws

Een klein beetje goed nieuws! 

Jullie hebben het vast al gehoord gisteravond tijdens de persconferentie; de strengere maatregelen die woensdagavond 4 november (2 weken geleden) ingingen zijn vanaf donderdag 19 november niet langer geldig. Het aantal besmettingen loopt terug, maar we zijn er nog niet. Vandaar dat de maatregelen die vanaf woensdag 14 oktober van kracht waren nog wel blijven gelden. 

 

Het grootste verschil met de afgelopen weken is dat ONZE senioren weer met 4 (ipv 2) spelers mogen trainen op 1,5 meter afstand.

Voor de jeugd verandert er deze keer niets.

Als bestuur begrijpen we dat het trainen in 4-tallen heel anders is als een teamtraining. Vandaar zullen wij tips aanleveren hoe jullie er toch het beste van kunnen maken. 

 

Hieronder nogmaals de regels die 14 oktober en nu weer vanaf donderdag 19 november gelden;

 

(Jongste) Jeugd tot 18 jaar mag blijven trainen;

 • Houdt daarbij wel 1,5 meter afstand van je trainer, als je op de middelbare school zit.
 • Kom zoveel mogelijk op de fiets (en check of je fietsverlichting werkt!). Wordt je gebracht met de auto, dan moet degene die rijdt in de auto blijven en na afzetten/ophalen meteen de parkeerplaats weer verlaten. 
 • Wat wel mag? Oefenpotjes op onze eigen velden tegen eigen clubteams. Ons wedstrijdsecretariaat heeft een super schema opgesteld voor alle teams zodat we hier zoveel en goed mogelijk gebruik van kunnen maken.

Senioren mogen trainen in groepjes van niet groter dan 4;

 • Houdt daarbij wel 1,5 meter onderlinge afstand van elkaar. Bovendien moeten de groepjes ook onderling ruime afstand van elkaar houden zodat duidelijk te zien is dat het om verschillende groepjes gaat.
 • De groepjes mogen niet onderling van samenstelling wisselen, tijdens een training, om zo de kans op besmetting te minimaliseren. De groepjes mogen wel per training verschillen. 

De basisregels blijven nog altijd onverminderd van kracht;

 • Heb je klachten, dan mag je niet sporten, blijf je thuis en laat je testen;
 • Test je positief, informeer dan zo snel mogelijk jouw trainer en blijf thuis en houd je aan de geldende quarantaine regels;
 • Was je handen regelmatig en schudt geen handen met anderen;
 • Volg altijd de aanwijzingen van bevoegden over routing en het houden van afstand.

Het gebruik van ONS clubhuis is en blijft beperkt:

 • Het clubhuis is gesloten voor teambesprekingen, bijeenkomsten en horeca. Ook de douches en kleedkamers blijven dicht.
 • Het gebruik van het toilet is toegestaan, alleen door spelers onder de 18 en hun trainers. De ingang naar de toiletten is via de hoofdingang.

Let wel; Ambitie van de KNHB blijft om competities volledig te spelen. Momenteel zijn er 2 scenarios; een hervatting in januari of in februari 2021. Via de link Corona en het spelen van (competitie)wedstrijden kun je hier meer over lezen.

 

Blijf de website en de app goed in de gaten houden voor verdere mogelijke updates.


Samen houden we ONZE club gezond!

 

Het Bestuur;

Charlotte, Ellen, Barbara, Bas, Willem, Noud, Koert en Esther


 
18-11-2020 Algemeen

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?