Belangrijk; Houd je aan de regels op ONZE club!

10-9 Nieuws

Beste (ouders van) leden en vrijwilligers,


We hebben veel gecommuniceerd de laatste 2 weken over het Coronavirus en de maatregelen die we als club hebben moeten nemen. Die maatregelen zijn genomen voor de bescherming van onze sport, onze club, onze leden en al onze bezoekers. Helaas moeten wij berichten dat de maatregelen niet serieus worden genomen.


Laten we nog eens stilstaan bij het hoe en waarom we besmetting door - weer toenemende - COVID-19 virus onder controle willen en moeten houden. Besmetting met het virus is op zich niet fijn, sommigen worden behoorlijk ziek, anderen merken er minder van en er gaan nog steeds mensen aan dood. Stel je wordt besmet, op onze club of ergens anders. De consequenties zijn groot. In afwachting van de uitkomst van een test of in het geval van besmetting kunnen hele gezinnen niet naar school en/of werk, familie, opa’s en oma’s niet bezocht worden en teams kunnen trainingen en wedstrijden missen doordat er teamleden besmet zijn. Het leven stopt, net als een paar maanden geleden en je wordt weer beperkt tot jou (thuis) bubble. 

Als je jong bent word je er misschien niet heel ziek van, maar je dwingt wel alle mensen om je heen zich te onttrekken aan het dagelijks leven. Bovendien kan ons complex worden gesloten als er meerdere besmettingen terug te herleiden zijn naar onze club.


Dat is dan ook de reden dat vele hockeyclubs in het hele land gecontroleerd worden door handhaving en er zijn al vele boetes uitgeschreven. Die boetes zijn hoog en moeten worden vermeden. We zijn afgelopen zondag al bezocht door BOA's en 'they will be back!'.


Ons clubhuis personeel, vrijwilligers en bestuur hebben hun handen vol iedereen op de club continu te vragen om te gaan zitten, afstand te houden, registreren en dergelijke. Gelukkig volgen de meesten de aanwijzingen op, maar er zijn er ook die dit simpelweg vertikken.


Het bestuur heeft daarom geen andere keuze dan bewaking in te huren om, vooralsnog alleen op zondag, de ingang van en het clubhuis/tent en terras onder controle proberen te houden.


Dit brengt kosten met zich mee. Bewaking vraagt om financiering wat het bestuur noodzakelijk acht om onze vrijwilligers te verlossen van het spelen voor politieagent. Financiering die wij liever in hockey gerelateerde zaken zouden willen steken...


We zullen de situatie na dit weekend evalueren. Indien dit niet werkt is onze enige optie de gehele sluiting van het clubhuis.


Dus mensen, laten we koesteren wat er al wel weer mag en kan en tegelijkertijd besmettingen tegengaan. We worden in de gaten gehouden en waarschuwingen en hoge boetes liggen op de loer.


Wij vragen nogmaals om jullie begrip en hulp! Pak je verantwoordelijkheid en doe wat er wordt gevraagd. Corrigeer anderen die dat niet doen. Denk aan de catastrofale gevolgen indien we ons niet aan de regels houden; een dicht clubhuis, geen toeschouwers of erger nog, het stopzetten van de competitie. Laten we voorkomen dat we de situatie terug moeten draaien en help ons de club en onze geliefde sport draaiende te houden.


Samen houden we ONZE club, maar ook de hockeysport gezond!


Het Bestuur;

Charlotte, Ellen, Barbara, Bas, Willem, Noud, Koert en Esther


 
10-9-2020 Algemeen

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?