Belangrijk; Corona update start seizoen 20/21

28-8 Nieuws

Beste (ouders), leden en vrijwilligers,

 

We staan aan het begin van hockeyseizoen 2020-2021. Na een spannende tijd is het enorm fijn om met z’n allen weer lekker te mogen hockeyen en competitie te spelen. Daarbij houdt Covid-19 ons nog dagelijks bezig en zo ook het bestuur en commissies van ONZE club. We gaan ons uiterste best doen om de invloed van het virus op de hockeysport en onze club zoveel mogelijk te beperken. Dat kunnen we alleen met de bereidwilligheid en het begrip van iedereen die ons terrein de komende maanden gaat betreden; van spelers, manager, coaches, trainers, vrijwilligers, tot belangstellende ouders en toeschouwers. 


De beste resultaten behalen we samen, zowel op als om het veld!

Alleen op deze manier kunnen we nagenoeg volledig van start met het nieuwe seizoen. Wij vragen je dan ook om je aan de maatregelen te houden. Niemand heeft er iets aan als de maatregelen binnenkort verscherpt moeten worden clubhuizen worden gesloten en teamsporten weer worden stilgelegd! Er wordt nu al streng gehandhaafd op de 1,5 meter maatregel door gemeente en politie; het is aan iedereen om boetes te voorkomen.   


LEES DIT GOED, zelf en/of samen met je kinderen of team;

De basisregels blijven onverminderd van kracht:

 • Heb je klachten, dan blijf je thuis en laat je testen;
 • Ben je ouder dan 18 jaar? Houd dan alsjeblieft 1,5 meter afstand van elkaar;
 • Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers en vrijwilligers op over routing, afstand en placering.

Breng je een bezoek aan ONZE club:

 • Alle bezoekers dienen zich voor het betreden van het terrein te registreren via de QR code aanwezig bij de hekken. Beantwoord alle vragen zo zorgvuldig mogelijk;
 • Uitgezonderd zijn spelers en begeleiders, ook die van de bezoekende teams, rondom de eigen wedstrijd (deze worden reeds geregistreerd);
 • Indien het aantal bezoekers en/of toeschouwers het maximum aantal overschrijdt (250 op het terrein), kunnen wij toegang tot ONZE club ontzeggen.
 • Houd je aan de aangegeven looproutes zoals duidelijk aangegeven op ons terrein. 
 • Geef anderen de kans om onze club te bezoeken en blijf niet langer dan de duratie van de wedstrijd die je komt kijken. 

Een bezoek aan ONS clubhuis:

 • Het clubhuis alleen betreden om iets te drinken of eten te bestellen, het liefst een persoon voor meerdere mensen, vooral tijdens de rust van een wedstrijd.
 • Om de aanwezige zitplaatsen te verhogen is er op ons terras een tijdelijke overdekte ruimte zodat er plaats is voor maximaal 170 bezoekers. Deze zullen bij de ingang worden geregistreerd en geplaceerd door een gastvrouw. Het consumeren mag namelijk alleen zittend. Blijf niet staan of hangen.
 • Het gebruik van het toilet is toegestaan, door 1 persoon tegelijk voor 18 jarigen en ouder. De ingang naar de toiletten is via een aparte ingang buitenom, de andere doorgang is afgesloten. 
 • Er wordt gebruik gemaakt van plastic glazen en/of kartonnen koffiebekertjes; deze worden buiten weggegooid;


Specifiek voor ONZE eigen en bezoekende teams:

 • Douchen is niet toegestaan voor senioren; voor junioren wordt het afgeraden, ook tijdens uitwedstrijden.
 • Kleedkamers kunnen worden gebruikt door juniorenteams op zaterdag, niet door eigen seniorenteams op zondag. Op zondag worden deze aangeboden aan de bezoekende teams. BH&BC teams (senioren) dienen zich thuis om te kleden; waar mogelijk ook hanteren voor junioren teams.
 • Keepers kunnen gebruik maken van scheidsrechters kleedkamers.
 • Vanaf 13 jaar plus kinderen (jonger dan 13) die al op de middelbare school zitten draagt iedereen in de auto naar uitwedstrijden een mondkapje (en zorgt daar zelf voor!). Uitgebreidere informatie volgt. 
 • Het gebruik om een lunch aan te bieden aan bezoekende team op de club is tijdelijk afgeschaft, ook voor de landelijke spelende teams; bezoekende teams verzorgen eigen lunchpakketjes of lunchen elders. Informeer je tegenstander daar tijdig over.
 • Teambesprekingen kunnen plaatsvinden (voor senioren op met 1,5 meter afstand) in een aparte tijdelijke tent naast officiële ingang clubhuis. 
 • Spelers hebben geen restricties wat betreft gebruik van de toiletten.


Tot slot vragen wij je om 10 dagen thuis te blijven en dus niet op de club te komen, nadat je bent teruggekeerd uit een gebied dat een oranje reisadvies heeft. Uitzondering hierop vormen onze leden woonachtig net over de grens, zij zullen zich net als alle leden strikt aan de maatregelen houden. Hiervoor geldt jouw eigen verantwoordelijkheid.


Heb je vragen of suggesties over de maatregelen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Houd tevens goed onze website en FB/Insta pagina’s in de gaten, waarop we telkens de nieuwe richtlijnen zullen bijwerken.

Tot slot, hier het Algemeen protocol verantwoord sporten van de NOC*NSF voor meer gedetailleerde informatie.


Samen houden we ONZE club gezond!


Het Bestuur;

Charlotte, Ellen, Barbara, Bas, Willem, Noud, Koert en Esther

 

 

 
28-8-2020 Algemeen

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?