Breda_Onze Club_CTStadion.jpg Breda_Onze Club_familie_toernooi.jpg Breda_Onze Club_moeder_dochter.jpg Breda_actiebeeld_D1_17-18.jpg Breda_Onze Club_Steunies.jpg Breda_keeper.jpg Breda_plezier_TD.jpg Breda_Onze Club_Heren1_Luns.jpg Breda_Onze Club_Maarten.jpg Breda_Onze Club_ONZEDAGHAP.jpg Breda_plezier_jeugd.jpg Breda_sfeerbeeld_H1_17-18.jpg Breda_sfeerbeeld_D1_17-18.jpg Breda_Onze Club_CTuitreiking.jpg Breda_sgrappigbeeld_H1_17-18.jpg Breda_actiebeeld_H1_17-18.jpg Breda_Onze Club_kinderen.jpg Breda_FJeugd.jpg Breda_sticks.jpg Breda_plezier_familie.jpg Breda_Onze Club_Tom.jpg Breda_Onze Club_Dames1_goal.jpg
Junioren
Senioren
Nieuwsbericht

BEDANKT BH&BC Breda!

Nieuwsafbeelding
28-8-2018

Tijdens de VOLVO Breda Cup van afgelopen zaterdag, werd de bijzondere en succesvolle samenwerking van de 5 clubs en Sprint, tijdens de recente Champions Trophy, nogmaals gevierd. Wethouder Paul de Beer and Suzan Swiers van Gemeente Breda namen de moeite om dit succes te verzegelen met een mooi aandenken overhandigd aan Marjon Wanders, onze voorzitter.

Namens BH&BC Breda verraste Marjon ook hen met een speciaal cadeau; een tweetal ingelijste foto's van onze bijna onherkenbare club tijdens het toernooi;

In een bedankbrief aan onze club, beschrijft Wethouder de Beer de enorme impact van het toernooi op de stad Breda en onze geliefde sport;

Geacht Bestuur van Hockeyclub Breda,

De hele zomer hebben we kunnen nagenieten van een fantastische Champions Trophy in Breda. Wat was het mooi, en spannend. En wat was het warm! We hebben samen een prachtige Bredase sfeer weggezet. Het toernooi stond als een huis in alle opzichten. Heel Breda en heel de wereld heeft dat kunnen zien en beleven.

Ik heb al met velen van jullie persoonlijk gesproken, maar ik wil jullie via deze weg namens het college van B&W enorm bedanken voor de inzet, het enthousiasme en de saamhorigheid. De organisatie van zo’n toernooi vergt enorm veel voorbereiding en werk. Bij jullie hockeyverenigingen is met alle vrijwilligers keihard gewerkt om er een succesvol evenement van te maken. Jullie hebben er samen met de andere Bredase hockeyclubs, atletiekvereniging Sprint, gemeente Breda en Brabant Sport voor gezorgd dat het evenement een groot succes is geworden. Ik heb alleen maar positieve reacties ontvangen; van onder andere de hockeybond, het publiek en omwonenden.

Ik heb Belgische, Australische, Indiase, Argentijnse, Pakistaanse en Nederlandse hockeyfans gezien. Maar ook kinderen van verschillende scholen die deel hebben genomen aan een scholencompetitie en winnaars van clubwedstrijden. Er was dan ook genoeg te beleven voor jong en oud; een echt familietoernooi.

Door het organiseren van verschillende side events voorafgaand aan het toernooi hebben we kinderen in alle wijken kennis kunnen laten maken met urban hockey en andere urban sporten.

Een stimulans om kinderen en ouderen meer te laten bewegen. En een mooie manier om jong en oud samen te brengen en om nog meer kinderen voor hockey te interesseren.

Ik was al trots op Breda, maar een groot evenement als dit maakt me nog trotser. Het geeft ons de kans onze mooie gemeente en onze gastvrijheid te laten zien. Niet alleen aan de hockeyliefhebbers vanuit heel Nederland, maar ook aan alle hockeyfans in het buitenland die de wedstrijden online of op televisie hebben gevolgd.

De zomer is voorbij en we gaan weer over tot de orde van de dag. Maar er is wel iets bijzonders gebeurd: de Champions Trophy staat voor altijd in ons collectieve geheugen gegrift en heeft de hockeysport in Breda een grote boost gegeven.

Nogmaals dank en ik ontmoet jullie graag weer op zaterdag 25 augustus bij de Breda Cup, de start van het nieuwe hockeyseizoen!

Met hartelijke groet,

 

Paul de Beer

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws