Breda_Onze Club_Tom.jpg Breda_Onze Club_familie_toernooi.jpg Breda_FJeugd.jpg Breda_plezier_familie.jpg Breda_plezier_TD.jpg Breda_Onze Club_Maarten.jpg Breda_Onze Club_Heren1_Luns.jpg Breda_plezier_jeugd.jpg Breda_Onze Club_CTStadion.jpg Breda_sticks.jpg Breda_Onze Club_Steunies.jpg Breda_sfeerbeeld_D1_17-18.jpg Breda_Onze Club_CTuitreiking.jpg Breda_actiebeeld_D1_17-18.jpg Breda_Onze Club_moeder_dochter.jpg Breda_actiebeeld_H1_17-18.jpg Breda_sfeerbeeld_H1_17-18.jpg Breda_sgrappigbeeld_H1_17-18.jpg Breda_Onze Club_ONZEDAGHAP.jpg Breda_Onze Club_Dames1_goal.jpg Breda_Onze Club_kinderen.jpg Breda_keeper.jpg
Junioren
Senioren
Nieuwsbericht

Woordje van de voorzitter

Nieuwsafbeelding
9-5-2018
Het is wat lang stil geweest van de kant van uw voorzitter, maar er is wel veel gebeurd! Er is gepresteerd, er is opgeleverd, er is afscheid genomen, gefeest... etc.

Eerst maar eens over hockey (dat is toch de hoofdactiviteit van Onze Club). Met nog 1 wedstrijd voor de boeg, kunnen we vaststellen dat onze dames dit jaar nog niet in een positie waren om de promotie naar de overgangsklasse af te dwingen. Wel hebben de dames ons – zeker de laatste weken – getracteerd op een aantal aantrekkelijke potten hockey (b.v. de spectaculaire winst tegen koploper Fletiomare op 15/4) en veel spannende én succesvolle shoot outs. Komt u de dames a.s. zondag aanmoedigen bij hun laatste wedstrijd thuis tegen Schaerweijde? Daarna gaat de blik alweer op het komende seizoen. We zijn enorm verheugd Karel Alferink te hebben kunnen aantrekken als trainer/coach voor volgend jaar - en ook met de interesse (en zelfs al een paar bevestigingen) van dames die vanaf volgend jaar willen helpen de doelstelling te realiseren. 

Ook bij de heren gaat (helaas) toch ook de blik op volgend jaar. Na een sterke seizoensstart in de herfst zijn de heren in de laatste wedstrijden voor de winterstop achterop geraakt en de prestaties in de tweede seizoenshelft waren te wisselvallig om nog aanspraak te maken op een (play-offs) plek voor de promotieklasse. De heren namen bij hun laatste thuiswedstrijd met een fantastische winst op Schaerweijde (4-2) in stijl afscheid van een coryfeeën Bart Naber (die twee keer scoorde), Jaap Habraken en de tweeling Bastiaan en Stijn Steunenberg. Die laatste twee – die naast 10 jaar H1 ook vele andere activiteiten met/voor de club hebben ondernomen – hebben ons beloofd dat we ze zeker nog wel blijven zien! En het is goed om te zien dat er enorm getalenteerde jeugd voorradig is om volgend jaar de rangen te versterken. Onze JA1 bijvoorbeeld heeft fantastisch gepresteerd de afgelopen weken. Zij namen een ‘3 maal 5-3 winst’ abonnement en versloegen vanaf 10 april met deze cijfers achtereenvolgens Kampong, Bloemendaal en Amsterdam! A.s. zaterdag spelen deze mannen de kraker tegen Push JA1 (thuis om 14.15) en we hopen dat u ze in grote getallen komt aanmoedigen. Een kwartier eerder vangt de thuiswedstrijd aan van MA1 tegen Kampong, dus geen gebrek aan hockeyvertier voor liefhebbers met een blauw hart deze zaterdag! 

Terwijl de topteams aan hun laatste wedstrijden beginnen, mogen wij (de andere/breedte teams) nog heerlijk een week of 6 door en staan er nog veel andere, mooie evenementen op de rol. Met Pinksteren vindt weer het Bredaas Hockey Festival (BHF) plaats; later deze maand organiseert het jeugdbestuur voor de D-jeugd het roemruchte D-kamp en een dag later mogen senioren en veteranen los bij het Thé Dansant. Ook leuk om te vermelden is dat op 23 en 24 mei het Nederlands heren elftal 70+ tweemaal speelt tegen de senioren van Duitsland. Dit zullen zij doen op het pas opgeleverde Champions’ Trophy waterveld, dat bij die gelegenheid officieel door de gemeente zal worden geopend. De overige voorbereidingen voor het grootste sportevenement ooit in Breda georganiseerd lopen ook naar wens en de (vrolijke) spanning stijgt. We hebben er zin in! Kaarten zijn nog steeds verkrijgbaar via Hockey.nl en u kunt zich daar ook nog steeds aanmelden als vrijwilliger. Vrijwilligers hebben overigens niet automatisch toegang tot het stadion om te wedstrijden te zien - dus hebben zelf ook kaarten nodig - maar hebben wel toegang tot het terrein en vrijwilligershuis (dat in ons clubhuis gevestigd zal zijn). De kans om nog een keer in Onze Stad op Onze Club een bijdrage te mogen leveren aan zo’n groot hockey evenement is waarschijnlijk niet zo groot, dus wellicht een goede reden om naar Hockey.nl te gaan om u aan te melden. 

Het worden nog mooie hockeyweken! Tot ziens dit weekend?

Marjon Wanders