Breda_keeper.jpg Breda_plezier_jeugd.jpg Breda_sfeerbeeld_H1_17-18.jpg Breda_Onze Club_moeder_dochter.jpg Breda_FJeugd.jpg Breda_sgrappigbeeld_H1_17-18.jpg Breda_Onze Club_Tom.jpg Breda_plezier_TD.jpg Breda_Onze Club_familie_toernooi.jpg Breda_Onze Club_Heren1_Luns.jpg Breda_sfeerbeeld_D1_17-18.jpg Breda_Onze Club_Steunies.jpg Breda_plezier_familie.jpg Breda_Onze Club_Maarten.jpg Breda_Onze Club_kinderen.jpg Breda_actiebeeld_D1_17-18.jpg Breda_Onze Club_CTStadion.jpg Breda_Onze Club_Dames1_goal.jpg Breda_Onze Club_CTuitreiking.jpg Breda_actiebeeld_H1_17-18.jpg Breda_sticks.jpg Breda_Onze Club_ONZEDAGHAP.jpg
Junioren
Senioren
Nieuwsbericht

Woordje van de voorzitter

Nieuwsafbeelding
14-3-2018
We mogen weer! De winterstop is eindelijk voorbij. Dit weekend speelden de meeste teams hun eerste wedstrijden van de lentecompetitie. Terwijl deze winter veel jeugd - en een enkel seniorenteam - druk was in de zaal, hebben vrijwilligers van de club ook niet stilgezeten.

In de winterstop hebben we een aantal verbeteringen in het clubhuis aangebracht, zoals de aanleg van een computer tap, waarmee het tappen – zelfs voor beginners! – een stuk makkelijker zal zijn en tap verliezen kunnen worden geminimaliseerd.

En zoals u waarschijnlijk al heeft kunnen zien, ligt er inmiddels een nieuw (zand)veld 5 naast veld 4. En voorlopig gaan we nog even door met werkzaamheden aan/rondom de velden want in de komende twee maanden zal veld 4 worden vervangen voor een ‘state of the art’ waterveld, waarop vanaf 23 juni de Champions Trophy voor heren zal worden gespeeld. Tijdens de werkzaamheden voor de Champions Trophy zult u nog wel even last hebben van een suboptimale situatie op veld 5 en 4, bijvoorbeeld doordat de definitieve verlichting pas kan worden aangelegd als veld 4 ook aangelegd is. We vragen voor uw begrip voor deze situatie. Vanaf mei zullen we gezegend zijn met 3 watervelden en 2 zandvelden en zou al het leed geleden moeten zijn…

De organisatie van de Champions Trophy (het grootste sportevenement dat ooit in de stad Breda werd georganiseerd!) draait inmiddels ook op volle toeren. Verschillende werkgroepen met vrijwilligers uit alle Bredase hockeyclubs werken samen om een fantastisch toernooi neer te zetten. Een leuk nieuwtje is dat er – naast het hoofdtoernooi (de competitie tussen de heren van Nederland (gastland) Argentinië (winnaar Olympische Spelen en Australië (titelverdediger) en 3 andere landen die nog formeel worden aangekondigd door de FIH) er ook een oefentoernooi zal worden gespeeld voor dames, waaraan in elk geval de Nederlandse dames deelnemen. Er zal dus dagelijks zeer veel hockey van hoog niveau te zien zijn, wat u zeker niet wilt missen! De kaartverkoop zal op zeer korte termijn starten. We zullen u - zodra de site open gaat - daarvan op de hoogte stellen.

Maar er gebeurt nog veel meer op onze club. We zijn druk met het opzetten van een nieuwe competitie op vrijdagavond, waarbij teams van 7 spelers zonder keeper, op een half veld een wedstrijd spelen. Naar voorbeeld van Rotterdam, waar deze (Sevens) competitie een groot succes is, gaan we op vrijdag 16 maart van start met de eerste teams die elke twee weken een speelronde hebben. Teams uit heel Breda (dus ook van andere hockeyclubs) zijn welkom (inschrijven kan via www.sevensbreda.nl).

Het jeugdbestuur is ondertussen druk met de voorbereidingen voor het C feest op 24 maart, en 1 dag later mogen de senioren ‘los’ bij het eerste Thé Dansant van deze competitiehelft.

En dan vindt op 31 maart de tweede editie plaats van het Stick & Stok toernooi. Na het daverende succes van een jaar geleden, mogen we weer ruim 20 teams verwelkomen. De organisatie heeft weer een mooi dagprogramma in elkaar gezet, eindigend met een knalfeest met (net als vorig jaar) een geweldige live band. Om het toernooi een leuk Breda-gevoel te geven, hebben we vooral teams uitgenodigd en het niet breed op allerlei sites gecommuniceerd, maar mocht u nog een leuk team weten dat graag zou willen deelnemen, dan kan dat nog als ze snel inschrijven via [email protected].

Zoals u inmiddels van mij bent gewend wil ik ook in dit woordje aandacht vragen voor Sportiviteit & Respect. Ik wil het verzoek doen om onze vrijwilligers het voordeel van de twijfel te geven. Soms moeten ze (/we) acties uitvoeren of beslissingen nemen waarmee we niet iedereen een plezier doen. Of het nou gaat over het indelen van teams of scheidsrechters of bardiensten, of het afkeuren van velden, we doen dit altijd zoveel mogelijk in het in het belang van de club, de veiligheid van spelers en het behoud van de accommodatie. Geeft u alstublieft alle onze vrijwilligers (inclusief commissies en bestuur… ☺) het voordeel van de twijfel! We zijn met elkaar Onze Club en maken met elkaar Onze Club en zo willen we het graag houden...

Ik hoop iedereen op korte termijn weer op/naast de velden te ontmoeten!
Marjon Wanders