Breda_keeper.jpg Breda_FJeugd.jpg Breda_Onze Club_familie_toernooi.jpg Breda_Onze Club_Steunies.jpg Breda_Onze Club_CTuitreiking.jpg Breda_Onze Club_CTStadion.jpg Breda_Onze Club_ONZEDAGHAP.jpg Breda_actiebeeld_D1_17-18.jpg Breda_sgrappigbeeld_H1_17-18.jpg Breda_Onze Club_moeder_dochter.jpg Breda_Onze Club_kinderen.jpg Breda_Onze Club_Heren1_Luns.jpg Breda_Onze Club_Dames1_goal.jpg Breda_Onze Club_Tom.jpg Breda_plezier_TD.jpg Breda_sfeerbeeld_D1_17-18.jpg Breda_sticks.jpg Breda_actiebeeld_H1_17-18.jpg Breda_Onze Club_Maarten.jpg Breda_sfeerbeeld_H1_17-18.jpg Breda_plezier_jeugd.jpg Breda_plezier_familie.jpg
Junioren
Senioren
Nieuwsbericht

Spelregelavond en scheidsexamen

Nieuwsafbeelding
15-10-2017
Met goede arbitrage komt iedere sport pas echt tot zijn recht, dus ook hockey. Als scheidsrechters de regels goed kennen én goed toepassen, het spel goed "lezen” en ongepast gedrag tegengaan, wint niet alleen het best spelende team, maar vooral ook het hockey.

Gezien de groei van de club wordt het steeds meer noodzaak dat ouders ingezet gaan worden als scheidsrechter bij de wedstrijd van hun zoon of dochter. Dit gebeurt natuurlijk al bij de wedstrijden van de 3-, 6- en 8-tallen waar ouders langzaam vertrouwd raken met het begeleiden van de wedstrijden. Maar voor het fluiten van 11-tallen wedstrijden dienen ouders en andere vrijwilligers in het bezit te zijn van een officiële clubscheidsrechterskaart (CS-kaart). 

We willen jullie graag uitnodigen om deel te nemen aan het examen Clubscheidsrechter op dinsdag 14 november a.s. op de club vanaf 19.00 uur. Ter voorbereiding op dit examen stelt de KNHB een digitale cursus ter beschikking, waar je zelf thuis, in je eigen tijd de regels krijgt uitgelegd en met de examenstof kunt oefenen. Ben je zelf een hockeyer of heb je vroeger gehockeyd, dan zal je dit maar een paar uur vergen. Als je geen hockey-ervaring hebt, moet je rekening houden met 2 à 3 avonden zelfstudie. Tevens organiseert de club een spelregelavond op dinsdag 7 november om 20.00 uur waar belangrijkste en moeilijkste spelregels mondeling worden toegelicht en waar je de gelegenheid krijgt tot het stellen van specifieke vragen over de spelregels. De KNHB vraagt een bijdrage van € 7,50 voor de digitale leeromgeving, het examen en de scheidsrechterskaart.

Aanmelden voor de spelregelavond en het examen kan via mail naar [email protected]

Voor meer informatie over de indeling van scheidsrechters op jeugdwedstrijden op zaterdag, de cursus, examens jeugdleden enz. verwijzen we je door naar de Arbitragepagina op de website van de club.