Breda_Onze Club_Heren1_Luns.jpg Breda_Onze Club_familie_toernooi.jpg Breda_plezier_familie.jpg Breda_FJeugd.jpg Breda_Onze Club_CTStadion.jpg Breda_Onze Club_ONZEDAGHAP.jpg Breda_keeper.jpg Breda_Onze Club_kinderen.jpg Breda_actiebeeld_D1_17-18.jpg Breda_sfeerbeeld_D1_17-18.jpg Breda_Onze Club_Tom.jpg Breda_sfeerbeeld_H1_17-18.jpg Breda_Onze Club_Steunies.jpg Breda_plezier_TD.jpg Breda_Onze Club_Maarten.jpg Breda_Onze Club_Dames1_goal.jpg Breda_sticks.jpg Breda_plezier_jeugd.jpg Breda_actiebeeld_H1_17-18.jpg Breda_Onze Club_CTuitreiking.jpg Breda_sgrappigbeeld_H1_17-18.jpg Breda_Onze Club_moeder_dochter.jpg
Junioren
Senioren
Nieuwsbericht

Yentl Leemans keert terug in Breda-Blauw

Nieuwsafbeelding
9-5-2020

Met ingang van het nieuwe seizoen 2020-2021 wordt ONS Dames 1 versterkt met Yentl Leemans. De 23-jarige Yentl, oud Jong-Oranje speelster met een mooie hockey carrière in de Nederlandse hoofdklasse en twee jaar in de Amerikaanse hockeycompetitie, keert terug naar ONZE club waar zij als jeugdspeelster ooit begon. 


Als mini startte Yentl haar hockey carrière bij BH&BC Breda. Haar talent bleef niet onopgemerkt waardoor ze naast een basisplek in de jeugdselecties van Breda een plek veroverde in het Nederlands B, A en jong-Oranje. Ze maakte in de senioren de overstap naar het toentertijd hoger spelende Push waar ze kennis maakte met Breda coach Karel Alferink. Hierna speelde ze voor hoofdklasse club Hurley. De afgelopen twee jaar is Yentl uitgekomen voor het eerste team van de University of North Carolina. Hiermee werd ze twee jaar achter elkaar ongeslagen landskampioen en ontving ze op persoonlijke titel een aantal mooie awards zoals onder andere Defensive Player of the year. 


D1 Trainer/Coach Karel Alferink: "Grandioos dat Yentl terugkomt naar de club waar ze ooit is begonnen met hockey. Een speelster met uitzonderlijke kwaliteiten erkent dat de club de juiste stappen zet om hockey op een hoger plan mogelijk te maken. Een compliment voor de club, uitdagend voor de jeugd en zeer welkom bij Dames 1.” Yentl zal na een verblijf van twee jaar in Amerika eind juni weer terugkeren naar Nederland.

Over haar terugkeer bij BH&BC Breda zegt ze: "Na twee mooie jaren in Amerika met een berg aan ervaring en twee landstitels op zak, heb ik nu heel erg de behoefte om terug te keren naar mijn fijne en vertrouwde thuishaven Breda. Ik heb qua hockey alles meegemaakt wat ik wilde meemaken en heb nu echt zin om plezier te hebben in hockey en daarnaast ruimte te hebben om voor mijn masters te gaan. Het geeft me een heel goed gevoel om weer terug te komen waar het voor mij allemaal begon en heb super veel zin in komend seizoen.” Naast het spelen in het eerste team zal Yentl ook een rol gaan vervullen voor ONZE jeugd.


Welkom terug Yentl!Reacties

Paul Leemans
yeah!
Tijn van de Reijt
Best of the best is back!

Reageer op het nieuws