Breda_Onze Club_Maarten.jpg Breda_Onze Club_ONZEDAGHAP.jpg Breda_Onze Club_moeder_dochter.jpg Breda_actiebeeld_D1_17-18.jpg Breda_actiebeeld_H1_17-18.jpg Breda_sfeerbeeld_H1_17-18.jpg Breda_Onze Club_Tom.jpg Breda_sgrappigbeeld_H1_17-18.jpg Breda_Onze Club_CTuitreiking.jpg Breda_plezier_TD.jpg Breda_sfeerbeeld_D1_17-18.jpg Breda_Onze Club_familie_toernooi.jpg Breda_plezier_jeugd.jpg Breda_Onze Club_Dames1_goal.jpg Breda_plezier_familie.jpg Breda_keeper.jpg Breda_Onze Club_Steunies.jpg Breda_Onze Club_Heren1_Luns.jpg Breda_Onze Club_CTStadion.jpg Breda_Onze Club_kinderen.jpg Breda_sticks.jpg Breda_FJeugd.jpg
Junioren
Senioren
Nieuwsbericht

Het hoe en wat van ONZE tuchtcommissie

Nieuwsafbeelding
8-3-2020

Dat willen wij graag, als commissie, aan het begin van het lenteseizoen nog eens aan iedereen voorleggen;

Sinds wanneer?

De Tuchtcommissie is in 2016 ingesteld als onderdeel van het beleid van de Club op het gebied van Sportiviteit & Respect (S&R).
Samen met de arbitragecommissie en de commissie S&R draagt de Tuchtcommissie bij aan een veilig sportklimaat voor alle leden.

Wanneer kom je in aanraking met de Tuchtcommissie?

De Tuchtcommissie komt kort gezegd in zicht wanneer er sprake is van een onwenselijk gedrag van leden van Onze Club op en in de omgeving van de hockeyvelden. Denk daarbij aan het opgelegd krijgen van een rode kaart, het krijgen van een niet-spelgerelateerde gele kaart, het binnen korte tijd opgelegd krijgen van meerdere kaarten, maar ook ander onwenselijk gedrag op en rondom het veld van (ouders van) spelers en coaches of andere betrokkenen.

Wat doet de Tuchtcommissie?

De Tuchtcommissie verzamelt informatie over het ‘voorval'. Betrokkene kan worden opgeroepen om te verschijnen om zijn/haar kant van het verhaal te doen en vragen van de Tuchtcommissie te beantwoorden waarna de Tuchtcommissie na beraadslaging op basis van de beschikbare informatie het Bestuur van Onze Club zal adviseren over de (al dan niet) op te leggen sanctie.

Soms is een gesprek met de Tuchtcommissie al voldoende om het gewenste resultaat te bereiken. Bewustzijn over (ongewenst) gedrag is immers het belangrijkste doel. Soms is helaas meer nodig. In dat geval zal een sanctie worden opgelegd door het Bestuur.

Welke soorten sancties bestaan er?

Een sanctie kan verschillende vormen hebben zoals een opgelegde taak (bijvoorbeeld begeleiding van een (jeugd)wedstrijd of training of draaien van een bardienst), een schorsing voor een of meerdere wedstrijden, geldboete, of - in uiterste gevallen - een royement.

Wanneer komt de Tuchtcommissie bijeen?

De Tuchtcommissie houdt tijdens het (veld)hockeyseizoen in beginsel iedere dinsdagavond ‘zitting’. Houd er dus rekening mee dat wanneer je bijvoorbeeld een rode kaart opgelegd hebt gekregen, de kans groot is dat je voor de daarop eerstvolgende dinsdag zal worden opgeroepen om te komen voor een gesprek met de Tuchtcommissie. Er zullen dan (minimaal) twee leden van de Tuchtcommissie aanwezig zijn. Wanneer je een jeugdlid bent zal één van je ouders ook gevraagd worden om mee te komen naar het gesprek.

Wordt de informatie over sancties doorgegeven aan de KNHB?

In het geval van gele en rode kaarten wordt de door het Bestuur opgelegde sanctie ook aan de KNHB doorgegeven. De KNHB betrekt die sancties bij haar eigen tuchtrechtelijke beoordeling, die plaats heeft naast de beoordeling van de tuchtcommissie van BH&BC Breda, zodat er geen ”dubbele” bestraffing plaatsvindt.

Wie zitten er in de Tuchtcommissie?

Joris Roks, Jennifer Schreinemakers, Lieke Kranendonk-Van Helvoirt, Linda Küppers, Matthijs Oehlen, Stef van der Made, Yvo van Griensven en Ilou Nolet-Felix.

Bij vragen, neem gerust contact op met Koert van Damme uit het Bestuur of één van de leden van de Tuchtcommissie via [email protected].Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws