Breda_keeper.jpg Breda_Onze Club_Dames1_goal.jpg Breda_Onze Club_Steunies.jpg Breda_sfeerbeeld_H1_17-18.jpg Breda_plezier_jeugd.jpg Breda_FJeugd.jpg Breda_actiebeeld_H1_17-18.jpg Breda_Onze Club_Tom.jpg Breda_plezier_familie.jpg Breda_sfeerbeeld_D1_17-18.jpg Breda_Onze Club_moeder_dochter.jpg Breda_plezier_TD.jpg Breda_Onze Club_CTStadion.jpg Breda_Onze Club_familie_toernooi.jpg Breda_Onze Club_Heren1_Luns.jpg Breda_Onze Club_ONZEDAGHAP.jpg Breda_Onze Club_CTuitreiking.jpg Breda_sgrappigbeeld_H1_17-18.jpg Breda_Onze Club_Maarten.jpg Breda_actiebeeld_D1_17-18.jpg Breda_sticks.jpg Breda_Onze Club_kinderen.jpg
Junioren
Senioren
Nieuwsbericht

Samen naar een veilig sportklimaat

Nieuwsafbeelding
28-1-2020
Ook tijdens de winterstop zitten wij niet stil! Een ideale tijd om te zorgen dat al onze trainers, coaches en commissie/bestuursleden van 18 jaar en ouder, met taken gericht op ONZE jeugd, van een 'Verklaring omtrent het Gedrag' (VOG) voorzien zijn.

Een VOG is een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag van een persoon geen bezwaar oplevert voor een bepaald doel; in onze situatie het begeleiden van minderjarigen = ONZE jeugd.

Dit is een praktijk die al sinds het seizoen 2016/17 door de KNHB en NOC-NSF aan alle Nederlandse clubs is voorgeschreven; goede screening van jeugdbegeleiding, waarvan een VOG een belangrijk onderdeel vormt. Onze club, samen met de 4 andere Bredase clubs als verlenging van het Sportiviteit & Respect beleid, heeft deze screening vastgelegd in een voor alle 5 clubs geldend VOG Beleid. Dit is te vinden achter de inlog van onze website www.hcbreda.nl/Inloggen/Club/Beleid en Uitwerking.

Een VOG aanvraag is gratis, voor zowel onze jeugdbegeleiders, bestuurs- en commissieleden als voor ONZE club. 

Ben jij 18 jaar of ouder en je traint, coacht of hebt andere taken gericht op ONZE jeugd en je hebt nog geen VOG moeten overleggen, of jouw VOG is al meer dan 3 jaar geleden ingediend, dan zul je ongetwijfeld binnenkort een (nieuwe) aanvraag ontvangen. 

Namens het bestuur; Dank alvast voor jullie medewerking ter ondersteuning van een veilige sportomgeving voor ONZE jeugd!

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws