Iedereen ingesmeerd!

 

Ook in 2024 op BH&BC Breda gratis zonnebrandcrème uit Het Smeerpunt.

Gratis zonnebrand op BH&BC Breda Buiten sporten is goed voor je gezondheid, maar het is ook belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon door middel van zonnebrandcrème. Dit geldt voor alle leeftijden, of je nu op het veld staat of langs de kant toekijkt. Bij BH&BC Breda hechten we veel waarde aan de gezondheid van onze leden en bezoekers. Daarom hebben we ook dit jaar en weer in samenwerking met Smeerkees Zonnebrand, gezorgd voor een zonveilige sportomgeving en stellen we gratis zonnebrandcrème (met een SPF van 30) beschikbaar t/m september 2024. De zonnebrandcrème komt uit de grote blauwe kast, die vanaf het weekend van 13 april op ONZE CLUB staat te pronken.De kracht van de zon
Het is algemeen bekend dat overmatige blootstelling aan de zon schadelijk is voor de huid. De huid wordt dikker, stugger en kan geel verkleuren. Daarnaast kunnen er rimpels en rode en bruine vlekken ontstaan. In het ergste geval kan overmatige blootstelling aan de zon leiden tot huidkanker, een ziekte waar één op de vijf Nederlanders mee te maken krijgt. Helaas komt deze ziekte in Nederland vaker voor dan in de meeste andere Europese landen.

Het gebruik van zonnebrandcrème is een effectieve manier om de huid tegen de zon te beschermen. Ondanks deze kennis, smeren we onszelf echter niet altijd goed in. Dit kan komen doordat we de kracht van de zon onderschatten, niet beseffen hoe lang we blootgesteld worden aan de zon, of simpelweg omdat we het vergeten. Het is belangrijk om hierbij stil te staan en zorg te dragen voor onze huid door deze regelmatig in te smeren met zonnebrandcrème.

En vergeet de kinderen niet 
Voor gezond sporten in de buitenlucht is insmeren essentieel, omdat je zelfs bij kortstondige blootstelling aan de zon kunt verbranden. Smeer jezelf daarom een half uur vóór het sporten in met zonnebrandcrème, ongeacht het weer, en vergeet vooral niet kinderen extra goed in te smeren omdat zij extra kwetsbaar zijn voor de zon. Zo houden we samen sporten gezond!

Wat ons betreft wordt insmeren vaste routine. En net zo vanzelfsprekend als voldoende water drinken, een bitje in en scheenbeschermers dragen op het veld. 

Smeer je mee?

 


 Meer informatie over de ingrediënten van Smeerkees Zonnebrandcrème: