Over BH&BC Breda


De Bredase Hockey en Bandy Club (BH&BC) Breda telt op dit moment meer dan 1500 leden. De vereniging is opgericht in 1906 en is altijd een echte familieclub geweest. Diverse generaties zijn opgegroeid in het Bredase korenblauw en keerden na hun studententijd weer terug om nu samen met hun kinderen op Breda te gaan hockeyen. Breda verenigt tophockey, breedtehockey, studentenhockey en hockey voor de allerkleinsten in een gezellige ambiance.

Het mooi gelegen complex van BH&BC Breda, aan de rand van het Mastbos, telt 5 kunstgrasvelden waarvan 3 watervelden en 2 zandvelden, plus nog een mini-waterveld. Daarnaast is Breda de eerste en vooralsnog enige club in de omgeving met een interactief Mark Lammers hockeyveldje (Rabo Plaza). Het gezellige clubhuis is het middelpunt van het terrein.

Breda speelt in een korenblauw shirt met clublogo, donkerblauwe broek/rok en korenblauwe kousen. Het officiƫle Breda-tenue is verkrijgbaar bij Hockey Republic Breda (Raadhuisstraat 10).

In het jaar 2021 vierde de club haar 115-jarig bestaan. Ter ere van het 110jarig lustrum is ook een clubfilmpje gemaakt, een mooie illustratie van het "Breda-gevoel". U kunt het filmpje hieronder bekijken.

Op deze website proberen wij leden, vrijwilligers en bezoekers zo volledig mogelijk te informeren over het wel en wee van onze club. Mocht u nog informatie missen, stuur dan een mailtje naar [email protected]