Iedereen ingesmeerd!


Buiten sporten is goed voor je gezondheid, maar het is ook belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon door middel van zonnebrandcrème. Dit geldt voor alle leeftijden, of je nu op het veld staat of langs de kant toekijkt. Bij BH&BC Breda hechten we veel waarde aan de gezondheid van onze leden en bezoekers. Daarom hebben we in samenwerking met Smeerkees Zonnebrand, Oryx Stainless, PS Poelman en het Amphia gezorgd voor een zonveilige sportomgeving en stellen we gratis zonnebrandcrème (met een SPF van 30) beschikbaar tijdens de maanden waarin het nodig is, namelijk alle maanden behalve de winter. Deze zonnebrand kun je gratis uit het Smeerpunt halen.

 

De kracht van de zon


Het is algemeen bekend dat overmatige blootstelling aan de zon schadelijk is voor de huid. De huid wordt dikker, stugger en kan geel verkleuren. Daarnaast kunnen er rimpels en rode en bruine vlekken ontstaan. In het ergste geval kan overmatige blootstelling aan de zon leiden tot huidkanker, een ziekte waar één op de vijf Nederlanders mee te maken krijgt. Helaas komt deze ziekte in Nederland vaker voor dan in de meeste andere Europese landen.


Het gebruik van zonnebrandcrème is een effectieve manier om de huid tegen de zon te beschermen. Ondanks deze kennis, smeren we onszelf echter niet altijd goed in. Dit kan komen doordat we de kracht van de zon onderschatten, niet beseffen hoe lang we blootgesteld worden aan de zon, of simpelweg omdat we het vergeten. Het is belangrijk om hierbij stil te staan en zorg te dragen voor onze huid door deze regelmatig in te smeren met zonnebrandcrème.

 

En vergeet de kinderen niet


Voor gezond sporten in de buitenlucht is insmeren essentieel, omdat je zelfs bij kortstondige blootstelling aan de zon kunt verbranden. Smeer jezelf daarom een half uur vóór het sporten in met zonnebrandcrème, ongeacht het weer, en vergeet vooral niet kinderen extra goed in te smeren omdat zij extra kwetsbaar zijn voor de zon. Zo houden we samen sporten gezond!


 Gratis zonnebrandcrème op BH&BC Breda


Omdat HC Breda de gezondheid van haar leden en gasten zo belangrijk vindt, nemen we onze verantwoordelijkheid. Vanaf 6 april vind je op het buitenterrein een Smeerpunt. Hier kan iedereen zich gratis insmeren met zonnebrandcrème factor 30 SPF. Zodat je goed beschermd kunt spelen of kijken. Is je laatste insmeerbeurt al langer dan twee uur geleden? Ook dan kun je terecht bij het Smeerpunt.

 

Wat ons betreft wordt insmeren vaste routine. En net zo vanzelfsprekend als voldoende water drinken of scheenbeschermers dragen op het veld. 


Smeer je mee?


Meer informatie over de ingrediënten van Smeerkees Zonnebrandcrème:

https://smeerkeeszonnebrandcreme.nl/de-zonnecreme/


Uitnodiging informatieavond Smeer je in en blijf gezond!

 

Datum | donderdag 6 april 

Tijdstip | 19.30 uur - inloop vanaf 19.00 uur

Locatie | Clubhuis Breda

Sprekers | Jan Wijsman (oncologisch chirurg) – Leon Wijne (Dermatoloog) en Wout Spakler en Philip Kool (Smeerkees Zonnebrandcrème – Smeerpunt)

 

Wij nodigen iedereen uit op donderdag 6 april voor de informatieavond: Smeer je in en blijf gezond! Een avond waarop wij als club aandacht willen vragen voor de gevolgen van onbeschermd sporten in de buitenlucht en op ons hockeyveld in het bijzonder. Want buiten sporten is goed voor je gezondheid, maar het is ook belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon door middel van zonnebrandcrème. Dit geldt voor alle leeftijden, of je nu op het veld staat of langs de kant toekijkt.  

Alles over de sprekers:


Jan Wijsman | Oncologisch Chirurg Amphia Ziekenhuis


Al twintig jaar werkzaam in het Amphia als oncologisch chirurg. Ik behandel veel patiënten met darm- en borstkanker. Maar ook melanoom behandeling heeft mijn interesse. Daarom vind ik dit initiatief van het Smeerpunt zeer waardevol.

 

"Mijn kinderen Laurine en Maarten hebben hun hele jeugd op Breda gespeeld en zoon Berend speelt nu in JO14-1. Mijn vrouw Milou is manager van dat team".

 

Leon Wijne | Dermatoloog Amphia Ziekenhuis


Sinds 8 jaar werkzaam als dermatoloog in het Amphia ziekenhuis en tevens nog in het Erasmus MC, met als aandachtsgebied huidmaligniteiten. Aangezien wij in toenemende mate op onze polikliniek mensen met huidkanker zien en veel winst zien in preventie van huidkanker juichen wij een initiatief als deze met een smeerpaal op het hockeyterrein erg toe. 

 

"Mijn kinderen Liselotte en Max spelen al sinds hun 6e bij Breda, Max speelt momenteel in team JO14-4".

 

Wout Spakler en Philip Kool | Founders Smeerkees


Smeerkees is een bedrijf met als missie het sterk stijgende aantal gevallen huidkanker terug te dringen. Dit doet Smeerkees door zonnebrandcrème op een innovatieve manier toegankelijk te maken en mensen verrassend te herinneren aan de gevaren van onbeschermd zonnen.

 

"Onder andere middels de ‘slimme’ zonnebrandpaal, draagt Smeerkees bij aan het creëren van een zonveilige leef- en sportomgeving".

 

Leuk als je erbij bent donderdag 6 april!