Breda_sfeerbeeld_D1_17-18.jpg Breda_Onze Club_familie_toernooi.jpg Breda_sfeerbeeld_H1_17-18.jpg Breda_sticks.jpg Breda_Onze Club_kinderen.jpg Breda_FJeugd.jpg Breda_actiebeeld_D1_17-18.jpg Breda_plezier_familie.jpg Breda_sgrappigbeeld_H1_17-18.jpg Breda_Onze Club_Maarten.jpg Breda_Onze Club_Tom.jpg Breda_actiebeeld_H1_17-18.jpg Breda_Onze Club_ONZEDAGHAP.jpg Breda_Onze Club_CTuitreiking.jpg Breda_Onze Club_Dames1_goal.jpg Breda_plezier_jeugd.jpg Breda_Onze Club_CTStadion.jpg Breda_keeper.jpg Breda_Onze Club_Heren1_Luns.jpg Breda_Onze Club_moeder_dochter.jpg Breda_Onze Club_Steunies.jpg Breda_plezier_TD.jpg
Junioren
Senioren
Nieuwsbericht

ONZE club op weg naar rookvrij

Nieuwsafbeelding
27-2-2019

Vanaf 4 maart 2019 richt ONZE CLUB, samen met de 4 andere Bredase clubs, Push, Zwart Wit, MHC Teteringen en HCP Prinsenbeek, zich nog meer op gezondheid. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons sporten. Dit betekent dat we ons sportterrein tijdens jeugdactiviteiten rookvrij maken, zoals reeds aangekondigd tijdens de ALV van 19 november jl.


Waarom op weg naar rookvrij?

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie ze opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.


Wat verandert er?

Vanaf  4 maart 2019 zijn wij tijdens onze jeugd sporttijden rookvrij, met name woensdagmiddag en de gehele zaterdag. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken tijdens de jeugd (mid-)dagen. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn dan rookvrij en alle velden zijn voorzien van duidelijke borden om iedereen hierop te wijzen. Dit zal even wennen zijn. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als BH&BC Breda onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel.  We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen en het is dan ook zo mooi dat alle 5 Bredase clubs dit initiatief openlijk en gezamenlijk omarmen.


We hopen dat iedereen, net als ONZE CLUB, zich sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken. Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via [email protected].


Met vriendelijke groet,

Het Bestuur van BH&BC Breda


  


Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws