Breda_Onze Club_CTStadion.jpg Breda_actiebeeld_D1_17-18.jpg Breda_plezier_familie.jpg Breda_Onze Club_Tom.jpg Breda_actiebeeld_H1_17-18.jpg Breda_Onze Club_moeder_dochter.jpg Breda_plezier_TD.jpg Breda_sticks.jpg Breda_Onze Club_Heren1_Luns.jpg Breda_Onze Club_Maarten.jpg Breda_Onze Club_familie_toernooi.jpg Breda_plezier_jeugd.jpg Breda_Onze Club_kinderen.jpg Breda_sgrappigbeeld_H1_17-18.jpg Breda_Onze Club_Dames1_goal.jpg Breda_Onze Club_Steunies.jpg Breda_FJeugd.jpg Breda_sfeerbeeld_D1_17-18.jpg Breda_Onze Club_ONZEDAGHAP.jpg Breda_Onze Club_CTuitreiking.jpg Breda_sfeerbeeld_H1_17-18.jpg Breda_keeper.jpg
Junioren
Senioren
Nieuwsbericht

Gebruiksregels veld 5

Nieuwsafbeelding
30-3-2018
Zoals iedereen heeft kunnen zien is onze club inmiddels uitgebreid met een 5e kunstgrasveld. Nu veld 4 vervangen wordt, wordt het nieuwe veld meteen goed gebruikt en daar zijn we heel blij mee. Om de levensduur van het nieuwe veld te verlengen doen wij graag een beroep op u om de bekende regels voor het gebruik van het kunstgras te respecteren (voeten vegen, geen kauwgom en glas op het kunstgras, niet roken op/bij het kunstgras, doelen niet slepen maar tillen, etc.). Maar samen kunnen we nog meer doen.


Veld 5 is een zandveld, dat ingestrooid dient te worden met instrooizand. Instrooizand zorgt ervoor dat de vezels mooi rechtop staan en er een stabiel speelveld ontstaat. Dit instrooizand is speciaal voor kunstgras en bestaat uit speciaal gedroogd kwartszand met een ronde korrel. Aan dit speciale zand hangt natuurlijk een prijskaartje.


Op dit moment moeten wij constateren dat de dikte van de infill-laag buitengewoon hard afneemt. Dit is waarschijnlijk te wijten aan grote hoeveelheden zand die (onbewust) door spelers meegenomen worden in schoenen, sokken en tassen. Het bestuur heeft daarom besloten dat er dit weekend bij veld 5 speciale zand-opvangbakken geplaatst zullen worden. Alle gebruikers van veld 5 dienen na hun training of wedstrijd schoenen en tassen uit te kloppen boven deze bakken. Het opgevangen zand kan vervolgens weer gebruikt worden om het veld opnieuw in te strooien. Door deze recycling van het instrooizand dragen we niet alleen bij aan een beter milieu maar kunnen we ook aanzienlijk besparen op de kosten. Wij doen dan ook een dringend beroep op iedereen om de opvangbakken te gebruiken en elkaar hier desnoods op aan te spreken.


De speciale bakken zullen dit weekend, daags na de zaterdag-inhaalcompetitie, aan beide zijden van de toegang tot veld 5 geplaatst worden. Op dit moment kunnen de bakken nog niet worden ingegraven aangezien de toegang tot veld 5 nog niet klaar is. Dit zal in een later stadium gebeuren.

Bijlage: Opvangbak.png